Mitä peruskoulun jälkeen -kurssit

Tartu tulevaisuuteen – Mitä peruskoulun jälkeen? -kurssi

Kenelle? Yläkouluikäiselle nuorelle, joka on kokenut äkillisen aivosairauden tai tapaturman, tai sairastunut potilasvahingon seurauksena. Esimerkiksi aivoverenkierronhäiriö, aivoverenvuoto, aivokasvaimen jälkitila, narkolepsia sekä tapaturmainen vammautuminen ilman vakuutusturvaa. Kurssi toteutetaan yhdessä vanhemman/vanhempien kanssa.

Aika: 10.-13.6.2021

Paikka: Rokua, Health&Spa Hotel

Katso kurssin esite täältä.

Hakeminen 30.4.2021 sähköisellä hakulomakkeella.

Kurssi on veloitukseton. Matkakustannukset maksetaan itse. Jos kurssille on oman hoitavan tahon suositus, matkakustannuksia ja ansionmenetyskorvausta voi hakea Kelalta.

 

Mitä peruskoulun jälkeen? -kurssi

Kenelle? Kurssi on tarkoitettu liikenteessä tapaturmaisesti loukkaantuneille ja vammautuneille yläkouluikäisille nuorille vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Kurssi toteutetaan yhdessä vanhemman/vanhempien kanssa.

Aika: 10.-13.6.2021

Paikka: Rokua, Health&Spa Hotel

Katso kurssin esite täältä.

Hakeminen 30.4.2021 mennessä sähköisellä hakulomakkeella.

Hakemuksen saavuttua otamme yhteyttä ja autamme hakemaan vakuutusyhtiöstä maksusitoumusta kurssille.

 

Mitä kurssilla on luvassa?

Tänä vuonna 2021 Mitä peruskoulun jälkeen -kurssin sisältö toteutetaan osittain webinaareilla (ZOOM verkkokokoustyökalu):

  • 24.2 klo 17:00-19:00 Mitä vaihtoehtoja minulla on ysiluokan jälkeen? Peruskoulun jälkeiset opintopolut /erityisopettaja Jemina Kettunen (ilmoittautuminen 22.2 mennessä)
  • 17.3 klo 17:00-19:00 Mitä on hyvä tietää jatkopolun suunnittelussa? Mitä tukea voin saada tarvittaessa opintoihin? / kuntoutussuunnittelija Virpi Kyngäs (ilmoittautuminen 15.3 mennessä)

Webinaareihin nuori ja vanhempi voivat tulla yhdessä ja itseä askarruttavavista aiheista voi lähettää etukäteen kysymyksiä Annille.

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä viesti Annille, niin saat linkin tapahtumaan (anni.hakkarainen(at) tatury.fi, p. 040 720 8202). Webinaareihin osallistuminen ei vielä velvoita teitä osallistumaan kurssiviikonloppuun.

Webinaarien jälkeen kesäkuussa (10.-13.6.2021)  kokoonnumme nuorten ja vanhempien kanssa yhdessä Rokualle, jolloin luvassa on kavereita, vertaistukea, yhdessä tekemistä, uusia kokemuksia ja taitoja sekä tulevaisuuden suunnittelua peruskoulun jälkeen. Kurssiin kuuluu verkostokäynti kotipaikkakunnalla, johon kutsutaan mukaan nuoren arjessa mukana olevat ammattilaiset. Yhdessä nuoren, vanhempien ja verkoston kanssa kuullaan nuoren vahvuudet ja omat toiveet ja etsitään keinoja nuoren tueksi omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

Lue lisää toiminnasta nuorten kursseilla tai  kysy Annilta anni.hakkarainen(at)tatury.fi, p. 040 720 8202

 


Oma suunta -kurssit

Oma suunta -kurssi

Kenelle? Tapaturmaisesti loukkaantuneille ja vammautuneille 16–29-vuotiaille nuorille vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Läheinen voi olla vanhempi, sisarus, puoliso tai muu nuorelle arjessa tärkeä henkilö.

Aika: 1.jakso 20.-23.8.2021 nuorelle ja läheiselle

2.jakso 1.-5.12.2021 nuorelle

Paikka: Nuorisokeskus Anjala, Kouvola

Katso kurssin esite täältä.

Hakeminen 20.6.2021 mennessä sähköisellä hakulomakkeella.

Kurssille tarvitaan liikennevakuutusyhtiön maksusitoumus, jonka TATU hoitaa hakemuksen saapumisen jälkeen. Haun yhteydessä pyydämme sinulta kuntoutussuunnitelman, jossa hoitavataho suosittelee kurssia.

 

Tartu tulevaisuuteen – Oma suunta -kurssi

Kenelle? Nuorelle (16-29 vuotias) joka on kokenut äkillisen aivosairauden tai tapaturman, tai sairastunut potilasvahingon seurauksena. Esimerkiksi aivoverenkierronhäiriö, aivoverenvuoto, aivokasvaimen jälkitila, narkolepsia sekä tapaturmainen vammautuminen ilman vakuutusturvaa. Läheinen voi olla vanhempi, sisarus, puoliso tai muu nuorelle arjessa tärkeä henkilö.

Aika: 1.jakso 20.-23.8.2021 nuorelle ja läheiselle

2.jakso 1.-5.12.2021 nuorelle

Paikka: Nuorisokeskus Anjala, Kouvola

Katso kurssin esite täältä.

Hakeminen 20.6.2021 mennessä sähköisellä hakulomakkeella.

Kurssi on veloitukseton. Matkakustannukset maksetaan itse. Jos kurssille on oman hoitavan tahon suositus, matkakustannuksia ja ansionmenetyskorvausta voi hakea Kelalta

Mitä luvassa?

Oma suunta -kurssilla on luvassa kavereita, vertaistukea, yhdessä tekemistä, uusia kokemuksia, omien rajojen kokeilua turvallisessa ympäristössä, omien vahvuuksien sekä haaveiden ja toiveiden pohtimista sekä oman elämänpolun hahmottamista. Kurssilla saa tietoa vammasta/sairaudesta ja sen tuomista oireista sekä vinkkejä oireiden hallintaan.  Tapaat toisia samassa elämäntilanteessa olevia nuoria läheisineen.

Lue lisää toiminnasta nuorten kursseilla tai kysy Annilta, anni.hakkarainen(at)tatury.fi, p. 040 720 8202

Etsi

↑ Ylös

© TATU ry 2019 - Kuvitus: Ilari Ikävalko/Pro Motius