TATU ry ja Suomen narkolepsiayhdistys ovat olleet mukana perustamassa maailman narkolepsiapäivää yhdessä 22 potilasjärjestön kanssa eri puolilta maailmaa. Narkolepsiapäivää vietetään ensimmäistä kertaa 22. syyskuuta 2019. Päivän päämäärä on tietoisuuden lisääminen narkolepsiasta.

Maailman narkolepsiapäivänä haluamme tehdä narkolepsiaa tunnetummaksi, niin että lääkärit tunnistaisivat narkolepsialta vaikuttavat oireet potilailla, lähettäisivät heidät jatkotutkimuksiin ja he saisivat oikeaa hoitoa. On tärkeää lisätä myös yleistä tietoisuutta. Mitä useampi ihminen tietää millaisia narkolepsian oireet ovat, sitä useampi tunnistaa narkolepsian oireet itsessään ja läheisessään. Seuraa narkolepsiapäivän tapahtumia ja tietoa narkolepsiasta sosiaalisessa mediassa #maailmannarkolepsiapäivä #WorldNarcolepsyDay.

Suomessa keräämme kuvia siitä, miten narkolepsia näkyy elämässämme. Kampanjaan voi osallistua narkolepsiaa sairastavat sekä heidän läheiset ja ystävät. Ota kuva ja jaa se somessa hashtageillä #maailmannarkolepsiapäivä #WorldNarcolepsyDay. Voit laittaa kuvan myös marjo.juuti-tavi(at)tatury.fi ja julkaisemme sen TATUn somekanavissa.

 

↑ Ylös

© TATU ry 2019 - Kuvitus: Ilari Ikävalko/Pro Motius