STEA myönsi Hanaa! -hankkeelle jatkorahoituksen vuodelle 2020. Hanke tukee edelleen Pohjois-Savossa toimivia nuorten ryhmiä. Näistä ryhmistä kolme on juurtunut kuntien omaksi toiminnaksi. Varkaudessa Hanaa! -nuorten ryhmää ohjaa Varkauden nuorisopalvelut yhteistyössä Varkauden seurakunnan kanssa. Siilinjärvellä ryhmätoiminnasta vastaa yhteistyössä Siilinjärven nuorisopalvelut ja Siilinjärven seurakunnan erityisnuorisotyö. Kuopiossa ryhmä on juurtunut Kuopion nuorisopalveluiden omaksi ryhmäksi. Iisalmessa nuorten ryhmä toimii edelleen hankkeen vetämänä.

Tänä vuonna hanke laajenee viidelle uudelle paikkakunnalle; Jyväskylä, Joensuu, Kajaani, Mikkeli ja Savonlinna. Alkuvuodesta hanke on ollut yhteydessä näiden viiden uuden paikkakunnan toimijoihin ja kartoittanut mielenkiintoa lähteä yhdessä toteuttamaan vapaa-ajan toimintaa erityistä tukea tarvitseville nuorille. Ja mielenkiintoa on löytynyt joka paikkakunnalla runsaasti! Kiitos tästä kaikille jo nyt suunnitteluissa mukana olleille tahoille 🙂 Joka paikkakunnalla mukaan on lähtenyt kaupunkien nuorisopalvelut. Tämän lisäksi mukana on oppilaitoksia, hankkeita, paikallisyhdistyksiä, toimintakeskuksia, palvelutaloja sekä muita vammaisalan toimijoita.

Yhdessä tehden ja toimien saamme varmasti toteutettua vielä tämän vuoden aikana monta ikimuistoista hetkeä erityistä tukea tarvitseville nuorille. Ja tämähän on yksi hankkeen tärkeistä tavoitteista; luoda uusia elämyksiä ja kokemuksia nuorille, luoda yhteistyötä uusien tahojen välille sekä nostaa esille erityistä tukea tarvitsevat nuoret ja heidän toiveensa vapaa-ajan suhteen. Meillä kaikilla on oikeus mielekkääseen vapaa-aikaan. Ja uskon, että näiden vaikeiden aikojen jälkeen vapaa-ajan merkitys tulee korostumaan entisestään.

Pysytään terveinä!

Piritta, Hanaa! -hankkeen koordinaattori

↑ Ylös

© TATU ry 2019 - Kuvitus: Ilari Ikävalko/Pro Motius