Kenelle?

Neuropsykiatrinen valmennus on arjen tuki- ja ohjausmuoto ihmisille, joilla on neuropsykiatrisia ongelmia (adhd, add, asperger, käyttäytymishäiriöt) sekä esimerkiksi aivovamman jälkitilat.

Mitä?

Tavoitteet laaditaan aina yhteistyössä lapsen/nuoren, hänen perheensä ja mahdollisesti lähettävän tahon kanssa. Asiakkaalla on mahdollisuus valmennuksen avulla oppia ja omaksua uusia toimintamalleja ja tapoja arkeensa.

Miten?

Valmennus toteutetaan asiakkaan omassa ympäristössä yksilöllisesti sovittujen tavoitteiden mukaisesti. Käytettäviä menetelmiä ovat mm. keskustelu, yhdessä tekeminen, mallittaminen, piirtäminen tai arjen asioiden harjoitteleminen oikeassa ympäristössä. Keskeistä on omien vahvuuksien löytäminen ja positiivisen palautteen ja kannustuksen kautta vahvistuminen. Yhteydenpidossa voidaan hyödyntää myös matkapuhelinta ja sähköpostia.

Yksilöllisesti vai ryhmässä?

Valmennuksen tapaamiset voivat olla yksilötapaamisia tai niissä voi olla läsnä esimerkiksi perheenjäseniä. Lisäksi valmennusta voidaan toteuttaa pienissä ryhmissä asiakkaan tavoitteiden mukaisesti.

Tärkeää ohjauksessa ovat nuoren ja perheen arvojen kunnioittaminen sekä asiakas/perhelähtöisyys.


AIVOVAMMANUOREN TUKEMINEN JA OHJAUS NEUROPSYKIATRISEN VALMENNUKSEN KEINOIN - täydennyskoulutus keväällä 2019

Aika: 2.-3.4.2019 ja 15.-16.5.2019
Paikka: Palvelualan opisto, Asemakatu 4, Kuopio
Kohderyhmä: Ammatillinen täydennyskoulutus on tarkoitettu neuropsykiatrisille valmentajille, jotka kohtaavat työssään nuoria, joilla on aivovamma tai aivovamman kaltaisia haasteita arjen toiminnoissa.
Kouluttajat:
Tuomo Puruskainen, Erikoissairaanhoitaja, Neuropsykiatrinen valmentaja, Avekki-kouluttaja, NLP-Practioner ja Master sekä NLP-Coach
Tomi Sarkanen, Neurologian erikoislääkäri
Matti Vartiainen, Fysioterapeutti, TtM

Lisätietoja koulutuksen sisällöistä ja toteutuksesta löydät tästä linkistä tai soita p. 040 588 2233.


Uutta TATUssa: Hevosavusteista neuropsykiatrista valmennusta

hevosavusteinen nepsyvalmennus

Hevosavusteinen neuropsykiatrinen valmennus


Alla olevassa videossa TATUn Nepsy-valmentaja Tuomo kertoo mitä Nepsy-valmennus on.

 

Kysy lisää:

Timo Rautiainen
timo.rautiainen(at)tatury.fi
040 5882 233


TATU ry:n neuropsykiatriset valmentajat

Tuomo Puruskainen

Sairaanhoitaja, kuntoutusohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja, Avekki-kouluttaja

Tuomo on toiminut neljä vuotta neuropsykiatrisena valmentajana. Hänellä on pitkä, noin 25 vuoden työkokemus lastenpsykiatriasta ja lastenneurologiasta sairaanhoitajana ja kuntoutusohjaajana.

Kuntoutusohjaajana Tuomolle on kertynyt paljon kokemusta perheiden ja verkostojen (esim. koulu, päivähoito, sosiaalitoimi, järjestöt) kanssa tehtävästä työstä lapsen ja nuoren omissa toimintaympäristöissä. Tärkeää Tuomolle on valmennuksessa lapsen ja nuoren tasavertaisuus sekä asiakas-/perhelähtöisyys.

Mikko Savolainen

Sairaanhoitaja, neuropsykiatrinen valmentaja

Mikolla on reilun kymmenen vuoden kokemus lasten, nuorten sekä heidän perheidensä kanssa toimimisesta. Erilaisista toimintaympäristöissä työskentely (päivähoito, sairaala, järjestöt, kuntoutus) on antanut Mikolle ymmärrystä lasten ja perheiden elämäntilanteisiin.

Tärkeää valmennustyössä Mikolle kuitenkin on oppia tuntemaan valmennettavan ja hänen perheensä toimintaa erilaisissa ympäristöissä sekä lähestyä asioita ratkaisu- ja voimavarakeskeisesti tukien, kannustaen ja yhdessä asioita mahdolliseksi tehden. 

Erika Fabritius

Luokanopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja, NLP-practitionernnepsy-valmentaja

Erika on koulutukseltaan luokanopettaja. Luokanopettajan töitä hän on tehnyt jo 20 vuotta. Lisäksi Erika on kouluttautunut neuropsykiatrikseksi valmentajaksi ja NLP mielikuvaohjaajaksi. Hevosista Erikalla on yli 40 vuoden kokemus.

Marjo Juuti-Tavi 

Kasvatustieteiden maisteri (kasvatuspsykologia ja erityispedagogiikka), neuropsykiatrinen valmentaja.

Marjo on työskennellyt erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa jo reilun kahdenkymmenen vuoden ajan. Näitä töitä hän on tehnyt kerhoissa, koulussa eri kouluasteilla sekä järjestöissä.

Anna palautetta!

Keräämme palautetta ja kehitysideoita sivuston kehittämiseksi.

Voit sulkea kyselyn ja palata siihen milloin tahansa klikkaamalla Anna palautetta -painiketta sivun yläreunassa.

Ideoita, ajatuksia?

Osallistu arvontaan

Vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan TATU tuotteita! Jätä siis yhteystietosi, jos haluat osallistua arvontaan.  Arvonta suoritetaan vuoden 2019 alussa. Voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostitse. Yhteystietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen.

Muussa tapauksessa nimi ja sähköpostitiedot eivät ole pakollisia.

Anna nimesi
Anna sähköpostiosoitteesi jos haluat osallistua arvontaan

Etsi

Mitä Nepsy-valmennus on?

↑ Ylös

© TATU ry 2019 - Kuvitus: Ilari Ikävalko/Pro Motius - Toteutus: Muikkumedia Oy