Kenelle? Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa alle 16-vuotias lapsi tai nuori on ollut liikenneonnettomuudessa. Kurssille voi osallistua koko perhe. Katso täältä kurssin esite.

Aika:  12.-16.10.2020

Paikka: Nuorisokeskus Marttinen, Virrat

Kurssin ohjelmassa on ohjelmaa koko perheelle sekä lasten/nuorten ja vanhempien omia ryhmiä. Lasten ja nuorten ohjelmassa käydään ikätason mukaisesti läpi tapahtunutta onnettomuutta, touhutaan ryhmässä erilaisia asioita niin sisällä kuin ulkona sekä tavataan toisia, joilla on samanlainen tilanne. Vanhempien ryhmässä käsitellään mm. lapselle tai nuorelle tapahtuneen onnettomuuden herättämiä tunteita, pohditaan yhdessä, mitkä seikat ovat auttaneet selviytymään, saadaan tietoa onnettomuuksien seurauksista, korvausasioista ja muista yhteiskunnan palveluista.

Kurssin toiminta on perhelähtöistä ja kaikkien osallistumista tuetaan ja mahdollistetaan. Koko perheelle on yhteistä ohjelmaa mukavan tekemisen merkeissä esimerkiksi retkeillen ja liikkuen perheen yhtenäisyyttä tukien. Lue täältä lisää kurssin toiminnoista.

Kurssille haetaan tästä linkistä avautuvalla hakemuslomakkeella. Kurssille tarvitaan liikennevakuutusyhtiön maksusitoumus, jonka TATU hoitaa hakemuksen saapumisen jälkeen. Haun yhteydessä pyydämme sinulta  kuntoutussuunnitelman, jossa suositus kurssista. Kurssille haetaan 12.8.2020 mennessä.

”Ennen kurssia tuntui, että kenellekään muulle ei ole sattunut tällaista onnettomuutta kuin meidän perheelle. Tuntui hyvälle, kun pystyimme yhdessä jakamaan onnettomuuden herättämiä tunteita niin suruja kuin ilojakin. Oli kiva huomata, että myös lapset viihtyivät kurssilla ja saivat tavata toisia joille on sattunut samanlainen onnettomuus.”
-Kurssille osallistuneen äidin kokemus vuodelta 2014.

Lisätietoa perhekursseista – soita tai viestitä:

Anni Hakkarainen

p. 040 720 8202

anni.hakkarainen(at)tatury.fi


TartutulevaisuuteenPerhekurssi

Kenelle? Narkolepsiaan sairastuneille lapsille ja nuorille (alle 18-vuotta) ja heidän läheisilleen (sisaruksille ja vanhemmille). Kurssille voi osallistua koko perhe. Katso täältä kurssin esite.

Aika: 12.-16.10.2020

Paikka: Nuorisokeskus Marttinen, Virrat

Kurssin ohjelmassa on ohjelmaa koko perheelle sekä lasten/nuorten ja vanhempien omia ryhmiä. Narkolepsiaan sairastuneelle lapselle ja nuorelle on omaa ikäkauden mukaista ohjelmaa, jossa leikin ja toiminnan lomassa voidaan harjoitella kuntoutujan henkilökohtaisia tavoitteita. Ikätason mukaisesti käsitellään sairastumista sekä sen näkymistä arjessa sekä jaetaan keinoja ja vinkkejä kouluun, opiskeluun, vapaa-aikaan ja kavereiden kanssa toimimiseen. Lisäksi kurssilla on mahdollista tutustua uusiin kavereihin, kokeilla uusia toimintoja ja saada erilaisia kokemuksia. Sisaruksille kurssilla on omaa toimintaa ja mukavaa yhdessä oloa muiden sisarusten kanssa. Vanhemmille on ryhmiä, joissa asiantuntijoiden vetämänä keskustellaan mm. lapsen ja nuoren arkeen liittyvistä asioista, kuntoutuksesta, jaetaan tietoa narkolepsiasta, vanhempien parisuhteesta ja omasta jaksamisesta.

Kurssin toiminta on perhelähtöistä ja kaikkien osallistumista tuetaan ja mahdollistetaan. Koko perheelle on yhteistä ohjelmaa mukavan tekemisen merkeissä esimerkiksi retkeillen ja liikkuen perheen yhtenäisyyttä tukien. Lue lisää täältä kurssin toiminnoista.

Kurssi on maksuton. Matkakustannukset maksetaan itse. Jos kurssille on oman hoitavan tahon suositus, matkakustannuksia ja ansionmenetyskorvausta voi hakea Kelalta.

Kurssille haetaan tästä linkistä avautuvalla hakemuslomakkeella 12.8.2020 mennessä.

Lisätietoa perhekursseista – soita tai viestitä:

Anni Hakkarainen

p. 040 720 8202

anni.hakkarainen(at)tatury.fi

 

Etsi

Kokemuksia perhekurssilta

↑ Ylös

© TATU ry 2019 - Kuvitus: Ilari Ikävalko/Pro Motius