Toivon kipinöitä perhekurssi – Tietoa, tukea ja toivoa koko perheelle lapsen vammauduttua liikenneonnettomuudessa.

Kenelle? Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa alle 16-vuotias lapsi tai nuori on ollut liikenneonnettomuudessa. Kurssille voi osallistua koko perhe. Katso täältä kurssin esite.

Aika:  10.-14.5.2021

Paikka: Kylpylä Vesileppis, Leppävirta

Kurssin ohjelmassa on ohjelmaa koko perheelle sekä lasten/nuorten ja vanhempien omia ryhmiä. Lasten ja nuorten ohjelmassa käydään ikätason mukaisesti läpi tapahtunutta onnettomuutta, touhutaan ryhmässä erilaisia asioita niin sisällä kuin ulkona sekä tavataan toisia, joilla on samanlainen tilanne. Vanhempien ryhmässä käsitellään mm. lapselle tai nuorelle tapahtuneen onnettomuuden herättämiä tunteita, pohditaan yhdessä, mitkä seikat ovat auttaneet selviytymään, saadaan tietoa onnettomuuksien seurauksista, korvausasioista ja muista yhteiskunnan palveluista. Kurssin toiminta on perhelähtöistä ja kaikkien osallistumista tuetaan ja mahdollistetaan. Koko perheelle on yhteistä ohjelmaa mukavan tekemisen merkeissä esimerkiksi retkeillen ja liikkuen perheen yhtenäisyyttä tukien.

Kurssille haetaan 10.3.2021 mennessä sähköisellä hakulomakkeella. Kurssille tarvitaan liikennevakuutusyhtiön maksusitoumus, jonka TATU hoitaa hakemuksen saapumisen jälkeen. Haun yhteydessä pyydämme sinulta  kuntoutussuunnitelman, jossa suositus kurssista.

”Ennen kurssia tuntui, että kenellekään muulle ei ole sattunut tällaista onnettomuutta kuin meidän perheelle. Tuntui hyvälle, kun pystyimme yhdessä jakamaan onnettomuuden herättämiä tunteita niin suruja kuin ilojakin. Oli kiva huomata, että myös lapset viihtyivät kurssilla ja saivat tavata toisia joille on sattunut samanlainen onnettomuus.”
-Kurssille osallistuneen äidin kokemus vuodelta 2014.

Lue täältä lisää kurssin toiminnoista tai kysy lisää Annilta: anni.hakkarainen(at)tatury.fi, p. 040 720 8202


 

Tartu tulevaisuuteen – Perhekurssi

Kenelle? Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa alle 18 vuotias lapsi/nuori on kokenut äkillisen aivosairauden tai tapaturman, tai sairastunut potilasvahingon seurauksena. Esimerkiksi aivoverenkierronhäiriö, aivoverenvuoto, aivokasvaimen jälkitila, narkolepsia tai tapaturmainen vammautuminen ilman vakuutusturvaa. Kurssille voi osallistua koko perhe. Katso täältä kurssin esite.

Aika: 10.-14.5.2021

Paikka: Kylpylä Vesileppis, Leppävirta

Kurssin ohjelmassa on ohjelmaa koko perheelle sekä lasten/nuorten ja vanhempien omia ryhmiä. Lapsille ja nuorille on omaa ikäkauden mukaista ohjelmaa, jossa leikin ja toiminnan lomassa voidaan harjoitella kuntoutujan henkilökohtaisia tavoitteita. Ikätason mukaisesti käsitellään sairastumista sekä sen näkymistä arjessa sekä jaetaan keinoja ja vinkkejä kouluun, opiskeluun, vapaa-aikaan ja kavereiden kanssa toimimiseen. Lisäksi kurssilla on mahdollista tutustua uusiin kavereihin, kokeilla uusia toimintoja ja saada erilaisia kokemuksia. Sisaruksille kurssilla on omaa toimintaa ja mukavaa yhdessä oloa muiden sisarusten kanssa. Vanhemmille on ryhmiä, joissa asiantuntijoiden vetämänä keskustellaan mm. lapsen ja nuoren arkeen liittyvistä asioista, kuntoutuksesta, vanhempien parisuhteesta ja omasta jaksamisesta. Kurssin toiminta on perhelähtöistä ja kaikkien osallistumista tuetaan ja mahdollistetaan. Koko perheelle on yhteistä ohjelmaa mukavan tekemisen merkeissä esimerkiksi retkeillen ja liikkuen perheen yhtenäisyyttä tukien.

Kurssi on maksuton. Matkakustannukset maksetaan itse. Jos kurssille on oman hoitavan tahon suositus, matkakustannuksia ja ansionmenetyskorvausta voi hakea Kelalta.

Kurssille haetaan 10.3.2021 mennessä sähköisellä hakulomakkeella.

Lue täältä lisää kurssin toiminnoista tai kysy lisää Annilta: anni.hakkarainen(at)tatury.fi, p. 040 720 8202

 

 

Etsi

Kokemuksia perhekurssilta

↑ Ylös

© TATU ry 2019 - Kuvitus: Ilari Ikävalko/Pro Motius