TATU ry:n kautta on mahdollisuus löytää vertaistukihenkilö tapaturmaisesti vammautuneelle lapselle, nuorelle tai perheelle, jossa on tapaturmaisesti loukkaantunut tai vammautunut lapsi.

Vertaistukijana voi toimia henkilö, jolla on omakohtainen kokemus tapaturmasta perheessä. Tärkeää vertaistukijaksi ryhtyessä on miettiä omia voimavaroja ja elämäntilannetta. Miksi juuri minä haluaisin toimia vertaisena? Vertaistukijana toimiminen on vapaaehtoistyötä, josta ei makseta palkkaa. Omien rajojen tunteminen ja oman jaksamisen ymmärtäminen on vapaaehtoisuudessa tärkää.

Vertaisena et tarvitse hoitoalan koulutusta vaan kokemuksesi on tärkein. Sinulla on halu kuunnella toista ja voit antaa vinkkejä, kuinka itse olet ratkaissut arjessa eteen tulevia vinkkejä. Vertaisuus antaa myös toivoa siitä, että vaikeasta elämäntilanteesta voi selviytyä.

TATU ry kouluttaa vuosittain vertaistukijoita viikonloppukoulutuksessa. Vuoden 2021 ensimmäinen koulutus pidetään etäkoulutuksena 30.1. lauantaina kello 12-15. Tähän koulutukseen ovat tervetulleita vertaistukihenkilöinä jo toimivat sekä te, jotka olette pohtineet vertaistukihenkilöksi ryhtymistä. Lue lisää koulutuksesta täältä.

Koska TATU toimii valtakunnallisesti ja usein perheet ovat etäällä toisistaan, TATUn vertaistuki toteutuu myös Internetin välityksellä TATU-chatissa.

Vertaistukijalla on oikeus ohjaukseen ja tukeen, jota saat TATUn työntekijöiltä. Lisäksi vuosittain järjestetään vertaistukijoiden oma tapaaminen, jossa virkistäydytään ja tavataan toisia, saadaan siis vertaistukea itsekin samalla!

Läheiset Järvenpää 15

Etsi

↑ Ylös

© TATU ry 2019 - Kuvitus: Ilari Ikävalko/Pro Motius